Skip to the main content.

2 min read

Ingen bæredygtighed - ingen succes

Featured Image

I en tid, hvor bæredygtighed ikke længere er et valg men en forventning fra forbrugerne, bliver brugen af bæredygtige IT-løsninger en grundsten for succes for iværksættere og nye virksomheder.

Det er afgørende at integrere bæredygtighed i forretningsmodellen fra dag ét. Ikke ”blot” som en nødvendighed i forhold til miljøet, men også som en afgørende faktor for at tiltrække og fastholde kunder. Læs mere om hvorfor her. 

I 2024 er bæredygtighed et must

Nutidens forbrugere forventer, at virksomheder tager ansvar og implementerer bæredygtige praksisser. En undersøgelse fra Nielsen viser, at 66% af de globale forbrugere er villige til at betale mere for produkter fra bæredygtige brands.

Dette resultat viser med al tydelighed, hvorfor bæredygtighed ikke kun er det korrekte etiske valg men også en forudsætning for forretningsmæssig succes.

"Dygtige iværksættere forstår, at bæredygtighed ikke længere er et valg, men en nødvendighed. Uanset branche, viser det at tage miljøhensyn fra starten, at virksomheden er fremtidsorienteret og ansvarlig, hvilket tiltrækker både kunder og investorer." ESG-ekspert, Martin Damm, Codeex.



bæredygtighed er ikke længere et valg


IT-løsningerne skal også være bæredygtige

Typisk tænker man på affald, emballage og varetransport som områder, hvor miljøbelastningen kan reduceres. Derfor overser mange virksomheder, hvor stor en rolle virksomhedens IT-løsninger spiller i at gøre en virksomhed bæredygtig.

Ved at vælge energieffektive servere, grønne softwareløsninger og implementere re-cyclingprogrammer for virksomhedens hardware, kan virksomheden reducere sin miljøpåvirkning betydeligt. For eksempel kan energieffektive servere reducere energiforbruget med op til 80 %. Det er godt for både miljøet og virksomhedens C02 regnskab. Desuden opnår virksomheden en signifikant besparelse på sit elforbrug. 


der er penge i genbrug, cirkulær økonomi betaler sig


Cirkulær økonomi og genbrug

Cirkulær økonomi handler om at forlænge levetiden for produkter og materialer via genbrug og re-cycling. Som iværksætter er det oplagt fra start at sikre systematisk indkøb, opdatering og videresalg af virksomhedens IT-udstyr.

Udover at reducere affald skaber denne tilgang også nye indtægtskilder samt styrker virksomhedens indre og ydre omdømme. Samtidig sikrer en klimaansvarlig tilgang til IT-udstyr, at virksomheden på sigt bliver mere attraktiv for investorer.

Læs mere om fordelene ved re-cycling af brugt IT-udstyr her. 


Overholdelse af regulativer og standarder

Overholdelse af EUs lovgivning på bæredygtighedsområdet er ikke kun nødvendigt for at undgå sanktioner. Det kan også være en konkurrencemæssig fordel.

EUs lovgivning på bæredygtighedsområdet opsætter en række konkrete standarder for bæredygtighed, som virksomheder skal følge for at blive betragtet som miljøvenlige.

Ved at overholde disse standarder positionerer iværksættere og nye virksomheder sig som ansvarlige og attraktive samarbejdspartnere for andre virksomheder, der også søger bæredygtige løsninger.



tænk på bæredygtighed helt fra starten


Iværksættere bør tænke grønt fra start

”For fremtidens iværksættere er bæredygtighed ikke et tilvalg – det er en uundgåelig forudsætning for succes. Ved at integrere bæredygtige IT-løsninger i deres forretningsmodel kan nye virksomheder ikke kun bidrage positivt til miljøet, men også opnå økonomiske fordele og tiltrække kunder”, slutter Codeex´ ESG-ekspert Martin Damm.

Få mere viden og inspiration her

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Alle IT-ansvarlige ved, hvor vigtig systematisk patching er for T-sikkerheden, maksimal oppetid og minimering af problemer i organisationen. Desværre...

Read More
Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

IT-afdelingens medarbejdere er oftest for dyre og dygtige til at fungere som en servicefunktion for medarbejdere, der har glemt deres password. Se...

Read More
Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

For mindre og mellemstore virksomheder er det en udfordring at opretholde en effektiv IT-afdeling, der både kan håndtere den daglige drift og...

Read More