Skip to the main content.

2 min read

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Featured Image

Alle IT-ansvarlige ved, hvor vigtig systematisk patching er for T-sikkerheden, maksimal oppetid og minimering af problemer i organisationen. Desværre har mange IT-afdelinger alligevel svært ved at prioritere regelmæssig patchning af netværk, drivere og hardware. Her er vores bud på, hvordan problemet løses.

Populært sagt findes der to løsningstyper: 1) Automatiserede patchningstjenester og 2) Outsourcing af patchadministrationen. 

Begge løsninger frigør interne ressourcer i IT-afdelingen. Desuden bliver vedlighold af virksomhedens IT-infrastruktur mere effektiv, da organisationen ikke behøver kompetencer på alle områder men i stedet kan lade partneren eller leverandøren om at vælge teknologier samt stå for implementering og alle opdateringer.



Automatiserede patching-tjenester

Automatiserede patching-tjenester kan overvåge, administrere og implementere patches for dig. Det betyder, at patches hurtigt distribueres uden manuel indgriben, hvilket reducerer risikoen for menneskelige fejl.



website-blog-article-er-din-patching-systematiseret-eller-tilfaeldig-01-1


Automatisering sikrer desuden, at alle systemer altid er opdaterede med de nyeste sikkerhedsopdateringer, hvilket markant mindsker risikoen for cyberangreb og systemnedbrud.

Desuden frigør automatiserede patching-tjenester tid og ressourcer i IT-afdelingen til mere strategiske opgaver. Så udover at forbedre effektiviteten øger man også indirekte IT-afdelingens mulighed for at fokusere på innovation og udvikling, der direkte gavner virksomhedens kerneforretning.

Sidst, men ikke mindst, bliver vedligeholdelsen af virksomhedens IT-infrastruktur mere effektiv, da eksterne partnere udelukkende fokuserer på at håndtere valg af teknologier, implementering og alle opdateringer med blik på både de nyeste og mest effektive løsninger. En opgave som de færreste interne IT-afdelinger har ressourcerne til at løfte.



Outsourcing af patch-administrationen

En anden mulighed er at outsource patchadministration til en partner. Det giver et tættere samarbejde om muligheder og specifikke behov. Vælger man at lade en eksterne partner sørge  for kontinuerlig og systematiseret patch management, høster man med det samme en masse gevinster:



website-blog-article-er-din-patching-systematiseret-eller-tilfaeldig-02-1


Fire fordele ved outsourcet patch management:

  • Forbedret sikkerhed
    Sårbarheder mod IT-angreb i software og operativsystemer elimineres, så snart de opdages. Dermed mindskes risikoen for skader på virksomhedens relationer og omdømme med kunder og samarbejdspartnere i tilfælde af et cyber-angreb.

  • Reduceret nedetid og risiko for datatab
    Nedetid, netværksproblemer og datatab undgås, dermed øges medarbejdernes effektivitet og generelle tilfredshed. Men man undgår også samtidig risikoen for erstatningskrav og bøder i tilfælde af brud på datasikkerheden, da patch management sikrer fuld compliance ift. diverse lovkrav som fx GDPR.
  • Mere tid til udviklingsopgaver
    En IT-ansvarlig eller IT-afdeling som ikke længere skal vurdere og implementere nye patches får mere tid til at fokusere på udviklingsopgaver, der skaber direkte værdi for virksomheden og dens kunder.

  • Mere effektiv IT-drift i hverdagen
    Kontinuerlig og systematiske opdateringer og patches forhindrer kompatibilitetsproblemer mellem hardware, software og forskellige generationer.

Du kan læse mere om outsourcing af patchning og andre IT-opgaver i "IT-chefens quickguide til et lettere liv".



Øg sikkerheden og effektiviteten

Ønsker du en effektiv løsning for din virksomheds IT-sikkerhed, så er du altid velkommen til at kontakte salgsdirektør Frederik Bentler for en uforpligtende snak om den mest kosteffektive løsning for din virksomhed.

Vil du have flere tips til optimal indkøb af hardware og drift af din virksomheds IT-afdeling, så tilmeld dig vores nyhedsbrev, følg os på linkedin eller læs mere om Codeex drift- og supportaftaler her.

Få mere viden og inspiration her

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Alle IT-ansvarlige ved, hvor vigtig systematisk patching er for T-sikkerheden, maksimal oppetid og minimering af problemer i organisationen. Desværre...

Read More
Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

IT-afdelingens medarbejdere er oftest for dyre og dygtige til at fungere som en servicefunktion for medarbejdere, der har glemt deres password. Se...

Read More
Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

For mindre og mellemstore virksomheder er det en udfordring at opretholde en effektiv IT-afdeling, der både kan håndtere den daglige drift og...

Read More