Skip to the main content.

2 min read

Derfor er Microsoft Azure ideel for SMV´er

Featured Image

Microsoft Azure er en omfattende cloud computing-platform, der tilbyder en række tjenester, herunder infrastruktur som en service (IaaS), platform som en service (PaaS) og software som en service (SaaS).

Dermed bliver det muligt for virksomheder at hoste applikationer, opbevare data og udvikle nye løsninger med høj sikkerhed og nem skalering. Læs videre for at lære mere om fordelene ved Azure.

Hurtig tilpasning til markedet

Især små og mellemstore virksomheder (SMV'er) med varierende behov kan drage fordel af Azures skalerbarhed. Med Azure kan virksomheder nemt justere deres ressourcer og tjenester, hvilket eliminerer behovet for at investere i ny hardware og infrastruktur. Når efterspørgslen stiger, kan man hurtigt opjustere kapaciteten, og når behovet falder, kan man reducere den igen.

Dermed undgår man hele processen med at vælge og investere i hardware og infrastruktur. Samtidig får virksomheden lettere ved at reagere på markedets skiftende krav og opretholde konkurrenceevnen - uden at skulle bekymre sig om mangel på ressourcer eller risikoen for at investere i kapacitet som ikke bliver brugt.



Undgå at skulle i maskinrummet og skrue


Stabilt omkostningsniveau

For SMVer er Azures forbrugsbaserede model ideel, da virksomheden kun betaler for de ressourcer, der rent faktisk bruges. Slut med store indledende investeringer og IT-budgetter med store udsving - goddag til stabil og præcis budgettering.

Desuden mindsker cloud computing udgifterne til vedligeholdelse og strøm, hvilket øger omkostningseffektiviteten.



Sikkerhed og compliance

Microsoft Azure investerer betydelige ressourcer i at sikre dataintegritet og beskytte mod trusler. Azure tilbyder avancerede sikkerhedsløsninger som firewall, identitetsstyring og adgangskontrol, der hjælper med at beskytte data og applikationer.

De indbyggede sikkerhedsprotokoller i Azure er desuden designet til at beskytte mod en bred vifte af trusler, fra malware til hackerangreb, og til at sikre dataintegritet og privatliv. Virksomheder får adgang til automatiserede sikkerhedsopdateringer, hvilket sikrer, at de altid har de nyeste beskyttelsesforanstaltninger på plads.

Dog er der en række sikkerhedsindstillinger på brugerniveau, som virksomheden selv har ansvaret for. Det kan du læse mere om i eBogen Azure Security Tjekliste herunder.

Azure understøtter desuden en bred vifte af globale compliance-standarder, hvilket gør det lettere for virksomheder at overholde lovgivningsmæssige krav samt reducerer risikoen for bøder.

Hent din Azure Security Tjekliste



Skalerbare databaser og analysemuligheder

Azure tilbyder skalerbare databaseløsninger og avanceret dataanalyse til virksomheder og ledelser, som ønsker at træffe sine strategiske beslutninger på et databaseret grundlag.



Du behøver ikke investere i dyr hardware


Med Azure SQL Database og Azure Cosmos DB kan virksomheder lagre og analysere store mængder data uden at skulle investere i hardware.

Tjenesterne er designet til at håndtere både strukturerede og ustrukturerede data. Dette gør det muligt for IT- og/eller analyseafdelingen at levere strukturerede og visualiserede præsentationer af data til understøttelse af ledelsens strategiske beslutninger. 



MS Azure sikrer global tilgængelighed 24/7/365 

Azure har et imponerende netværk af datacentre rundt omkring i verden. Det er afgørende for virksomheder, der ønsker at udvide deres marked og tilbyde tjenester på internationale markeder.

Azure's globale tilgængelighed sikrer også høj oppetid og pålidelighed, hvilket er kritisk for en stabil online tilstedeværelse.

Virksomheder som opererer på tværs af mange lande eller flere tidszoner kan bruge Azures indholdsdistibutionsnetværk (CDN) til at sikre hurtigere indlæsningstider og bedre brugeroplevelser på for alle lokationer. 



Nem integration og skalerbare udviklingsmuligheder

Azure tilbyder en bred vifte af værktøjer og tjenester, der gør det nemt og hurtigt for SMV'er at integrere deres eksisterende applikationer og infrastruktur med cloud-løsninger.

Derudover giver Azure udviklere mulighed for at bygge skalerbare og innovative løsninger via alle de populære programmeringssprog og udviklingsværktøjer.

Dermed åbnes døren for hurtig udvikling og innovation, da udviklingsteams via Azures værktøjer kan automatisere arbejdsprocesser, implementere CI/CD pipelines og hurtigt bringe nye funktioner og tjenester på markedet.

Azure tilbyder også API'er og SDK'er, der letter integrationen med tredjepartstjenester og eksisterende systemer, hvilket yderligere reducerer kompleksiteten ved at flytte til skyen.



MS Azure kan skaleres til global


Brugersupport og kompetenceudvikling

Microsoft Azures supportteam er naturligvis tilgængeligt året rundt. Udover support får virksomheden adgang til online dokumentation, vejledninger, uddannelsesmaterialer og et aktivt community af brugere og eksperter.

Derudover tilbyder Azure træningsprogrammer og certificeringer, som hjælper de interne IT-ressourcer med at udvikle deres kompetencer inden for cloud computing.



Derfor anbefaler Codeex Microsoft Azure

Microsoft Azure tilbyder en omfattende men samtidig stadig lettilgængelig cloud computing-løsning, der hjælper ambitiøse SMV´er til at opnå deres mål på en omkostningseffektiv, sikker og fleksibel måde.

Vil du have en uforpligtende snak om, hvordan Microsoft Azure kan hjælpe din virksomhed til at nå sine mål, så er du altid velkommen til at salgsdirektør Frederik Bentler på fb@codeex.dk eller 76761 0000. 

Få mere viden og inspiration her

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Er din patching systematiseret eller tilfældig?

Alle IT-ansvarlige ved, hvor vigtig systematisk patching er for T-sikkerheden, maksimal oppetid og minimering af problemer i organisationen. Desværre...

Read More
Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

Giv IT-afdelingen mere tid til udvikling

IT-afdelingens medarbejdere er oftest for dyre og dygtige til at fungere som en servicefunktion for medarbejdere, der har glemt deres password. Se...

Read More
Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

Outsourcing af IT: Hvornår giver det mening?

For mindre og mellemstore virksomheder er det en udfordring at opretholde en effektiv IT-afdeling, der både kan håndtere den daglige drift og...

Read More